Search
Close this search box.
Úvod Blog Automatizace výdajů Předplacené platební karty: vše, co potřebujete vědět

Firemní předplacené karty: Vše, co potřebujete vědět

Ve světě podnikání je několik věcí jistě daných – jednou z nich je potřeba utrácet peníze, abyste jich mohli vydělávat více. Ať už jde o software, cestování, nebo kancelářské potřeby, každá koruna investovaná do vašeho podnikání má svůj účel. A tady přicházejí do hry předplacené karty pro zaměstnance, které slibují zjednodušení celého procesu správy výdajů. Tak pojďme na to, bez zbytečného otálení!

Co jsou předplacené karty a proč vás budou bavit?

Přijde vám, že předplacené platební karty jsou jen další kus plastu v peněžence? Tak to úplně není. Představují chytrý způsob, jak udržet firemní výdaje pod kontrolou – a to bez nutnosti zdlouhavého vyplňování formulářů nebo čekání na schválení výdajů. Předplacené karty lze nabít předem určenou částkou a použít je prakticky kdekoliv, což vašim zaměstnancům umožní efektivně a bez problémů spravovat jejich pracovní výdaje.

Začněme u základů… 

V digitální době, ve kterém žijeme, je důležité držet krok s nejnovějšími finančními nástroji, které vám mohou usnadnit život. A předplacené karty jsou jedním z nich. Umožňují snadno sledovat výdaje, nastavovat rozpočty a dokonce zvyšovat bezpečnost vašich firemních financí. A to vše s minimálním úsilím.

Jaké jsou výhody předplacených karet?

  • Kontrola rozpočtu na dosah ruky: Nastavte limity výdajů a sledujte, kam vaše peníze míří v reálném čase. Nastavte na Fidoo kartě omezení jen na vybraný typ plateb, nebo zakažte výběry hotovosti.

  • Bezpečnost na prvním místě: V případě ztráty nebo krádeže karty je riziko omezeno pouze na částku, kterou jste na kartu nahráli. Fidoo kartu můžete navíc pohodlně uzamknout nebo trvale zablokovat přímo z mobilní appky.

  • Flexibilita, kterou potřebujete: Ať už jsou vaši kolegové kdekoliv, mohou používat předplacené karty pro širokou škálu plateb platby – od kancelářských potřeb po služební cesty.

Jak to celé funguje?

Je to jednoduché. Vyberete si poskytovatele, jako je třeba Fidoo, karty nabijete potřebnou částkou ze svého firemního bankovního účtu a vaši zaměstnanci mohou začít platit za vše, co ke své práci potřebují. Díky moderním technologiím můžete výdaje sledovat v reálném čase a získávat užitečná data, která vám pomohou lépe pochopit, jak se vaše peníze utrácejí.

 

Proč si zamilujete Fidoo předplacené karty?  

  • Mistr automatizace: Zapomeňte na ruční dobíjení. S Fidoo kartou jde vše jako mávnutím kouzelného proutku – automaticky, pohodlně a přesně podle vašich pravidel. 

  • Rychlost blesku: Vaši zaměstnanci mohou mít finanční prostředky na kartě dříve, než řeknete “káva na účet firmy”. Ať platí odkudkoliv. Pro Fidoo kartu navíc nemusíte do banky – stačí si o ni online zažádat a do pár dnů je na stole. 

  • Přehlednost na prvním místě: Vítejte ve světě, kde má každá koruna svůj digitální stín. S Fidoo sledujete výdaje v reálném čase a máte firemní finance pod kontrolou. Navíc s možností schvalovat výdaje kdykoli a odkudkoli bez zbytečných prodlev. 

  • Bezpečnost nade vše: Oddělené účty pro dobíjení karet znamenají, že vaše hlavní firemní pokladna zůstává v bezpečí. Žádné nemilé překvapení na obzoru.

  • Jistota licencovaných institucí: Fidoo karty jsou vydávány na základě licence společnosti Mastercard International Inc.Direct Fidoo Payments s.r.o. je platební instituce zapsaná v seznamu poskytovatelů platebních služeb vedeném Českou národní bankou s oprávněním poskytovat platební služby.

  • Flexibilita, co se neztratí: Ať už je vašich zaměstnanců pět nebo pět set, Fidoo karty se přizpůsobí každému. Platby mobilem nebo chytrými hodinkami? Samozřejmost.

  • Sbohem, papírové účtenky: Utrácení peněz může být zábava, ale shánění účetních dokladů? To už ne. S Fidoo snadno přiřadíte ke každému výdaji fotku účtenky. Dveře rychlejšímu vyúčtování se právě otevírají! 

  • Digitální revoluce ve výdajích: Hotovostní pokladny? Ty jsou retro. S Fidoo kartami je každý výdaj jen “tick” – ✔ – na displeji. A pokud přeci jen nějakou hotovost potřebujete, při výběru z bankomatu se vám automaticky založí hotovostní peněženky. Pro evidenci hotovosti bez problémů.

Není čas na změnu?  

Předplacené platební karty nabízí nový svět možností pro správu firemních výdajů – jsou bezpečné, flexibilní a umožňují vám udržet vaše finance pod kontrolou. Ať už jste startup na vzestupu nebo zaběhnutá firma, zvažte jejich zavedení do vašeho finančního arsenálu. Věřte nám, vaše budoucí já (a vaše účetní oddělení) vám poděkuje.

Teď, když už víte vše podstatné, je čas přemýšlet o tom, jak předplacené karty zapadnou do vaší firemní strategie. A pamatujte, výběr správného nástroje pro evidenci a správu výdajů, jako je Fidoo Expense management, může být klíčem k efektivnějšímu a šťastnějšímu pracovnímu prostředí. 

Tak na co ještě čekáte?

Spravujte zaměstnanecké výdaje jednodušeji a chytřeji!

Mohlo by se vám líbit...