Search
Close this search box.

Fidoo úspěšně propojilo svou aplikaci s kartami Komerční banky

Cílem spojení startupu Direct Fidoo a KB je pomocí moderní aplikace pro zpracování a vyúčtování všech firemních výdajů usnadnit klientům banky digitalizaci a následnou automatizaci interních procesů. Nyní má KB díky této spolupráci nabízí exkluzivně jako jediná banka v ČR připojení svých firemních bankovních karet přímo do aplikace Fidoo.

„Digitalizace je jednou z klíčových aktivit Komerční banky. A stejně jako sama banka digitalizuje své produkty a služby, pomáhá v této oblasti i svým klientům“, uvádí Radka Turková, ředitelka Korporátního a municipálního bankovnictví v Komerční bance.

Díky tomuto partnerství získají klienti KB bezpečný a efektivní nástroj pro správu svých výdajů přímo navázaný i na produkt Komerční banky – KB firemní karty.

Zároveň si klienti mohou pořídit předplacené karty Fidoo, které je možné dobíjet jakýmikoli finančními částkami za pár vteřin. Každý zaměstnanec tak může platit firemní výdaje bezhotovostně. Firma tímto způsobem může nahradit hotovostní pokladny a výdej hotovostních záloh svým zaměstnancům, a to i v různých měnách.

Fidoo nabízí propracovanou službu, která klientům umožní zaplatit kartou jakýkoli výdaj a vyfotit účtenku fotoaparátem chytrého telefonu. Výdaj je pak v systému digitálně schválen nadřízeným a přes propojení do účetního systému je kompletně zaúčtován. V případě služebních cest se do vyúčtování zařadí i výdaje za stravné, zálohy za ubytování či letenky a jízdné. Aplikace pak vše automaticky spočítá a přenese data přímo do účetního softwaru.

Obliba Fidoo jako nástroje na digitalizaci agend spojených s firemními výdaji je podle klientů daná tím, že zbytečné papírování je opravdu časově velmi zatěžuje. Přebujelá administrativa není rozhodně důvod, proč založili a provozují svou firmu. Chtějí dělat byznys, a ne plýtvat časem schraňováním nejrůznějších výdajových dokladů a účtenek. Když jim ukážeme, jak například výdaj za tankování vznikne sám zaplacením kartou a s vyfocenou účtenkou propadne přímo k jejich účetní, jsou nadšeni,“ říká Petr Herzmann, CEO a spolumajitel Direct Fidoo a.s.

Direct Fidoo a.s., se zaměřuje na digitalizaci firemních výdajů. Uzavřené partnerství je pro Fidoo významným krokem při naplňování strategických cílů v oblasti rozšíření distribučních kanálů a novinka s propojenými KB kartami další fází fungující spolupráce. Více informací o podmínkách Fidoo v rámci KB získáte na webových stránkách: www.kb.cz/Fidoo.

Direct Fidoo a.s. má na českém trhu již stálou klientelu, kam patří například Stillking Films, ŠKODA AUTO nebo Economia. Fidoo představuje propracovanou službu, která klientům umožní zaplatit kartou jakýkoliv výdaj a vyfotit účtenku fotoaparátem jejich smartphonu. Výdaj přímo v aplikaci schvaluje nadřízený a přes propojení do účetního systému dochází k zaúčtování výdaje. V případě služebních cest se do vyúčtování zařadí i výdaje za stravné, zálohy za ubytování či letenky a jízdné. Aplikace pak vše automaticky propočítá a přenese data přímo do účetního softwaru. Veškeré zmíněné procesy jsou tak urychleny a bez zbytečného papírování.