Search
Close this search box.
  • Startupy Fidoo a Cashbot zajistí firmám uvolnění peněz z vydaných faktur do 24 hodin bez ohledu na termín splatnosti.
  • Prostředky obratem připíšou na karty okamžitě připravené k použití. Odpadá tak zbytečné papírování a stres s financemi.
  • Česká fintechová spolupráce přináší také digitální vyúčtování výdajů. Služební cesty a další platby je nově možné vyřešit přímo v aplikaci propojené s účetním softwarem.

České firmy získají nový nástroj na to, jak dostat peníze z faktur ihned do provozu. Umožní jim to nová spolupráce fintechových startupů Fidoo a Cashbot. Ty nyní spojily síly, aby podnikatelům ještě více ulevily od nadbytečné administrativy, rychle zpřístupnily již vydělané peníze a ušetřily čas na rozvoj byznysu.

Cashbot umožňuje zkrátit splatnost vydaných faktur natolik, že firma má k dispozici už do druhého dne peníze, na něž by jinak čekala týdny či měsíce. Díky Fidoo kartám pak podnikatelé tyto prostředky snadno dostanou k dalším lidem ve firmě. Peníze tak velmi rychle poslouží přesně tam, kde jsou zrovna potřeba. Například při placení za palivo do služebního vozu. Jednoduché je pak také zaúčtování výdajů hrazených Fidoo kartou. Stačí pouze mobilním telefonem vyfotit pokladní doklad a schválení nadřízeným už probíhá přímo v aplikaci. Ta pak navíc automaticky přenese data do účetního softwaru.

Papírování a stres s penězi podnikatele zdržují od toho, co je pro jejich firmu klíčové – získávání nových zakázek a jejich plnění v čase a kvalitě, kterou klienti ocení. Díky našemu partnerství s Cashbotem teď budou moci ještě lépe řídit svoje cashflow, protože peníze z vydaných faktur lze rovnou nabít na Fidoo karty,” říká Petr Herzmann, CEO Direct Fidoo.

Rychlost je v podnikání často rozhodující. Nedává smysl, aby firma musela brzdit svůj rozvoj jen proto, že čeká dlouhé týdny na peníze za práci, kterou už dávno odvedla. Naše spolupráce s Fidoo však nestojí jen na samotném uvolnění peněz z faktur do druhého dne. Firmám poskytuje také cennou nadstavbu v podobě digitalizace řady procesů, jež se dosud neobešly bez papírů,“ dodává Marek Hejdušek, zakladatel a spolumajitel Cashbotu.

Novou plně online službu mohou podnikatelé začít využívat už nyní. Zaregistrovat se lze na www.cashbot.cz či www.fidoo.com. Ve fintech oblasti v rámci České republiky se jedná o unikátní propojení dvou již existujících a praxí prověřených služeb, které přinášejí klientům nové možnosti, jak efektivně pracovat s financemi. Poptávka po podobných řešeních roste celosvětově a oba startupy si od spolupráce slibují, že zájem českých podnikatelů o výhody plynoucí z kombinace inovací na poli financí a technologií ještě posílí.


Direct Fidoo má na českém trhu již stálou klientelu, kam patří například Škoda Auto, vydavatelství Economia, nebo produkční společnost Stillking Films. Klientům umožňuje zaplatit kartou jakýkoliv výdaj a vyfotit účtenku pomocí smartphonu. Výdaj přímo v aplikaci schvaluje nadřízený a přes propojení do účetního systému dochází k automatickému zaúčtování. V případě služebních cest se do vyúčtování zařadí i výdaje za stravné, zálohy za ubytování či letenky a jízdné. Aplikace pak vše automaticky propočítá a přenese data přímo do účetního softwaru. Veškeré zmíněné procesy jsou tak urychleny a bez zbytečného papírování. Více na www.fidoo.com.

Cashbot je chytrá služba, která nabízí především živnostníkům a malým a středním podnikům možnost zkrátit dobu splatnosti vydaných nebo naopak odložit splatnost přijatých faktur a pomáhá jim tak vylepšit stav jejich bankovního konta. Startup byl založen v roce 2018 Markem Hejduškem. Klient si může službu zřídit přímo online v aplikaci, či prostřednictvím bankéřů specializovaných firemních center Raiffeisenbank nebo u poradců dalších partnerů jako např. Fincentrum & Swiss Life Select. Více informací a kontaktů naleznete na webové stránce www.cashbot.cz.